AVG


Wij bieden deelnemers aan het congres Marketing in de zorg van morgen gratis toegang voor de speciale AVG sessie op 30 april 2018:

Schrijf je hier in voor de AVG sessie! 

Is jouw zorginstelling AVG proof?

Wat betekent de AVG als je werkt met patiënt-ervaringsonderzoeken en mailacties?

Vanaf 25 mei treedt de AVG in werking en gelden specifiek voor de zorg zware eisen ten aanzien van bescherming van privacy.

Een voorbeeld van zo’n grote verandering is dat patiënten niet meer benaderd mogen worden voor  patiënt-ervaringsonderzoek zonder dat de patiënt hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven. Daarnaast geldt, wanneer er emailadressen worden verzameld, ook een informatieplicht rondom het doel. Ook voor het beheren, bewaren en versturen van bestanden met daarin herleidbare persoonsgegevens gelden nieuwe regels. Het overtreden van die regels kan gepaard gaan met flinke boetes. Het is dus cruciaal om goed op de hoogte te zijn van de implicaties van deze nieuwe wetgeving.

Op 30 april a.s. organiseert de MOA Profgroep Healthcare een bijeenkomst waarin de strekking van de AVG voor elke bezoeker begrijpelijk wordt.

De sessie is gericht op  iedereen  die zich bezig houdt  met patiënt-ervaringsonderzoek en mailacties. Na afloop weet je precies welke acties je moet ondernemen voor de eigen organisatie!

 Vragen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Welke regels gelden voor de CQI/Prems e.d. voor het beheren van een eigen patiëntenpanel en het versturen van mailings?
  • Op welke wijze moeten we toestemming vastleggen? Zijn er uitzonderingen waarbij je patiënten kunt benaderen zonder toestemming?
  • Hoe bewaar je de onderzoeks-data, rapporten, mailwisselingen en wat is de wettelijke bewaartermijn?
  • Wat exact zijn persoonsgegevens, wat is anoniem en identificeerbaar?
  • Hebben wij bij het verwerken van persoonsgegevens een informatieplicht, meldingsplicht en/of een documentatieplicht? En wat houden deze exact in?

Bij aanmelding kun je ook je eigen specifieke vragen indienen zodat jij na de bijeenkomst volledig AVG proof te werk kan gaan.

Locatie:          St. Antonius Ziekenhuis te Utrecht
Inleider:         Mr. Alexander Singewald
Voor wie:       Kwaliteitsmanagers, beleidsmedewerkers & marktonderzoekers in de zorg
Datum:          30 april, van 13.30 -17.00 uur
Kosten:          Gratis voor deelnemers congres Marketing in de zorg van morgen. Reguliere kosten: persoonlijke MOA-leden €45,- , niet leden €95,-

Schrijf je hier in*! 

*Alle deelnemers aan Marketing in de zorg van morgen hebben een kortingscode ontvangen, deze dient gebruikt te worden om gratis te kunnen deelnemen.